Mitt Käk! – en succé för lunchappen i gymnasieskolor

Projekt

Ett av projekten som Dohi Agency lanserade under hösten 2016 var en app riktad mot gymnasieelever för att eleverna ska kunna välja vilken lunch de vill äta i skolan.

Under två års tid hade Sofia Nordell på Mitt Gastronomi samlat information och träffat elever i matråd, testgrupper och workshops för att hitta bästa sättet för att få fler elever att äta lunch i skolan. Till slut kom hon fram till att bästa kommunikationsvägen med eleverna är via en app i mobilen. Där korsades Sofias och Dohi Agencys vägar första gången.

Tillsammans tog vi fram ett koncept där det ska vara enkelt för en administratör att lägga upp maträtter och skapa veckomenyer. För eleverna ska det vara enkelt att välja vilken mat de vill äta i skolan under kommande vecka och se vad de har beställt för nuvarande vecka.

Resultatet blev appen Mitt Käk (www.mittkäk.nu) som lanserades hösten 2016. Eleverna kan en vecka i förväg välja på flera olika hemlagade rätter per dag och för leverantören blir det enklare att planera hur mycket råvaror som behöver köpas in för att täcka behovet under kommande vecka.

– Samarbetet med Dohi har fungerat alldeles utmärkt, och jag tycker deras servicenivå och lyhördhet inför kunden är mycket värdefullt när man ska försöka realisera en idé som denna, säger Sofia Nordell.

Efter att ha använt appen som beställningsplattform mot ett antal skolor under hösten kan Sofia se effekter som minskade kostnader, mindre matsvinn och ökad närvaro av eleverna under lunchen i skolan.

– Det har varit otroligt kul att samarbeta med Sofia som är en färgstark och inspirerande person. Mitt jobb har varit att hålla ihop arbetet med att realisera hennes idé till en digital produkt, säger Anna Alnefelt, projektledare på Dohi Agency.

Mitt Gastronomi levererar restaurangmat till skolor sedan 2013. All mat lagas från grunden och håller hög kvalitet. Förutom att leverera till skolor och förskolor levererar de även till större företag och till sina två restauranger i sundsvallsområdet.

Kalender

Veckans ord

Hearable

En enhet vi bär i örat som förmedlar information till användaren kallas hearable.

Veckans citat

“Waiting for perfect is never as smart as making progress.
– Seth Godin (1960-) är en amerikansk entreprenör och författare.

Facebook

Twitter

Kolla in

Ny medarbetare

Vi är mycket glada att vi kan välkomna  Simon Oskarsson till Dohi Agency i Sundsvall. Simon är en senior utvecklare med lång erfarenhet av mjukvaruutveckling. Han kommer senast från Folksam i Stockholm där han arbetade som Lead Developer och Team Coach. På frågan varför han valde just Dohi som arbetsgivare när han valde att flytta norrut säger han:
Simon Oskarsson

– Dohi känns som ett innovativt och uppfinningsrikt företag med spännande kunder, roliga utmaningar och en kreativ kultur. Jag känner mig välkommen och ser framemot många nya lärdomar.

Notiser

Digitalisering

Den 20 oktober samlades Umeågalans arrangörsgrupp och sponsorer hos oss på Dohi för att lyssna på trender inom anställningsformer, digitala affärsmodeller och nya teknologier, samt möjligheterna med IoT (Internet of Things) från ledande forskare på Umeå Universitet.

IMG_0729

Tipsa